Desery

Delikatne lody czekoladowo-kawowe

Delikatne lody czekoladowo-kawowe

Wykorzystany produkt:

Składniki

  • 300 g serka Mascarpone
  • 400 ml śmietanki 30 %
  • 140 g cukru pudru
  • 4 łyżki kawy rozpuszczalnej
  • 100 g czekolady deserowej

Wykonanie

  1. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i odstawić do ostygnięcia.
  2. Śmietankę, cukier i serek Mascarpone ubijamy do uzyskania puszystej masy.
  3. Dodajemy kawą rozpuszczalną i czekoladę.
  4. Całość przekładamy do zamykanego pojemnika i wkładamy na co najmniej 5 godzin do lodówki.

Spodobał Ci się przepis? Podziel się nim ze znajomymi

#mascarpone #lody #czekoladowe #lody kawowe #czekoladowo-kawowe
Powrót